Top 10 cele mai simple și gustoase rețete de înghețată

Top 10 cele mai simple și gustoase rețete de înghețată

1. Scurtă istorie despre înghețată
2. Înghețată cu rețeta de bază
3. Înghețată simplă și rapidă


Deși originea exactă a înghețatei este neclară, există numeroase relatări și mituri în jurul acestei delicii răcoritoare. Se crede că înghețata a avut origini străvechi în regiunile calde ale lumii unde au fost servite răcoritoare cu zăpadă sau gheață, cum ar fi China și Orientul Mijlociu.
Se spune că împăratul chinez King Tang (618-97 d.Hr.) a fost unul dintre primii care a experimentat un desert de zăpadă mixată cu suc de fructe. În secolul al XIII-lea, Marco Polo a călătorit în est și se presupune că a adus înapoi în Europa o rețetă pentru un desert asemănător cu sorbetul de azi.
Înghețata în forma pe care o cunoaștem astăzi a început să se dezvolte în secolul al XVII-lea. În 1660, cafeneaua Procopio a introdus o nouă rețetă de înghețată la Paris, care a devenit foarte populară. În Statele Unite, primul magazin de înghețată a deschis în anul 1776, în New York.

De-a lungul timpului am preparat înghețată în 2 moduri: am creat o cremă de bază, iar în această crema am adăugat diverse arome sau am preparat rețete simple și rapide din ce aveam prin casă, prezentate mai jos în articol.



Primul mod, rețeta de bază: Aveți nevoie de lapte, smântână, zahăr și gălbenușuri de ou. Se încălzește laptele cu smântâna și zahărul, apoi se amestecă cu gălbenușurile de ou și se lasă să se răcească. Am considerat că această este baza, iar în funcție de ce înghețată doresc, adaug în ea: căpșuni, vanilie, ciocolată sau orice alt ingredient.

 

Rețeta de bază pentru inghețată este aceasta:

  • 2 cesti de smântână pentru frisca
  • 1 ceasca de lapte
  • 3/4 ceasca de zahăr
  • 1 lingurita de esență de vanilie (sau orice altă aromă preferați)
  • 4 gălbenușuri de ou (opțional, pentru o textură mai cremoasă)

Mod de preparare:

  1. Încălziți smântâna, laptele și zahărul într-o cratiță la foc mediu, amestecând până când zahărul s-a dizolvat complet și amestecul este fierbinte, dar nu clocotit.
  2. Dacă alegeți să utilizați gălbenușuri de ou, amestecați-le într-un bol separat. Încet, turnați o ceașcă din amestecul fierbinte de lapte și smântână peste gălbenușuri, amestecând continuu. Aceasta este "temperarea" gălbenușurilor, un proces care le încălzește încet pentru a evita gătirea lor. După ce ați adăugat o ceașcă, turnați amestecul de gălbenușuri înapoi în cratiță cu restul amestecului de lapte și smântână.
  3. Continuați să încălziți amestecul la foc mediu, amestecând constant, până când acesta se îngroașă ușor (trebuie să aibă consistența unui sos fin).
  4. Îndepărtați cratița de la căldură și adăugați esența de vanilie (sau orice altă aromă folosiți sau capșuni, ciocolata etc).
  5. Lăsați amestecul să se răcească la temperatura camerei, apoi acoperiți-l și puneți-l în frigider pentru cel puțin 2 ore, sau peste noapte.
  6. După ce amestecul s-a răcit complet, urmați instrucțiunile mașinii dvs. de făcut înghețată pentru a o transforma în înghețată. Dacă nu aveți o mașină de făcut înghețată, puteți pune amestecul într-un vas închis și îl puteți pune în congelator, amestecând o dată la fiecare 30-45 de minute până când înghețata ajunge la consistența dorită.

 

Rețete de inghețată simple, rapide și foarte gustoase


Rețetele simple le fac de obicei din fructele care îmi rămân prin casă și știu că nu le mai mâncăm, iar ca să nu ajungă la gunoi, le bag în congelator, așa se vor transforma într-o înghețată delicioasă.



1. Înghețată de banane: Aveți nevoie de 4 banane coapte, tăiate felii și congelate, și 2-3 linguri de miere. Puneți bananele congelate într-un blender sau procesor de alimente și mixați până când textura devine cremoasă. Adăugați mierea și mixați din nou. Puteți mânca înghețata imediat sau o puteți pune în congelator pentru a se întări puțin. Noi o mâncăm imediat sau o punem în forme de înghețată pentru cel mult o oră în congelator.

2. Înghețată de căpșuni: Folosiți 2 cesti de căpșuni congelate și 2-3 linguri de miere. Procesul este același ca și în cazul înghețatei de banane. Mixați căpșunile până devin cremoase, adăugați mierea și mixați din nou.

3. Înghețată de mango: Aveți nevoie de 2 cesti de cuburi de mango congelate și 2-3 linguri de miere. Procesul este același ca în cazul celorlalte două rețete. Mixați mango până devine cremos, adăugați mierea și mixați din nou.

4. Înghețată de ciocolată și banane:
3 banane coapte, tăiate felii și congelate
3 linguri de cacao prăjită
2 linguri de miere
Mixați toate ingredientele într-un blender până devin cremoase. Puteți servi imediat sau o puteți lăsa la congelator pentru a se întări.

5. Înghețată de unt de arahide:
2 banane coapte, tăiate felii și congelate
3 linguri de unt de arahide
1 lingură de miere
Mixați toate ingredientele într-un blender până devin cremoase. Serviți imediat sau puneți la congelator.

6. Înghețată de avocado:
1 avocado copt, tăiat bucăți și congelat
1 banană coaptă, tăiată felii și congelată
2-3 linguri de miere
Mixați toate ingredientele într-un blender până obțineți o cremă. Serviți imediat sau puneți la congelator.

7. Înghețată de lapte de cocos:
1 conservă de lapte de cocos (băgată la frigider peste noapte)
2-3 linguri de miere
Deschideți conserva de lapte de cocos și luați partea cremoasă (lăsați apa de cocos deoparte pentru altă utilizare). Mixați laptele de cocos cu mierea într-un blender și puneți la congelator până se întărește.

8. Înghețată de iaurt cu căpșuni:
2 cesti de căpșuni proaspete sau congelate
2 cesti de iaurt grecesc
1/2 ceasca de miere
1 lingurita de esență de vanilie
Mixați toate ingredientele într-un blender până devin cremoase. Turnați într-un vas și puneți la congelator până se întărește.

9. Înghețată de iaurt cu piersici:
2 cesti de piersici proaspete sau congelate
2 cesti de iaurt grecesc
1/2 ceasca de miere
1 lingurita de esență de vanilie
Procedura este la fel ca și la rețeta cu căpșuni.

10. Înghețată de smântână cu zmeură:
2 cesti de zmeură proaspete sau congelate
2 cesti de smântână pentru frisca
1/2 ceasca de zahăr
1 lingurita de esență de vanilie
Mixați toate ingredientele într-un blender până obțineți o consistență cremoasă. Turnați amestecul într-un vas și puneți-l la congelator până se întărește.

Aceste rețete sunt foarte versatile și le puteți ajusta în funcție de gustul dvs. Puteți adăuga mai multă sau mai puțină miere, în funcție de cât de dulce vă place. De asemenea, puteți încerca și alte fructe congelate, cum ar fi ananas, piersici sau mix de fructe de pădure.

Pentru o varietate suplimentară, puteți adăuga și alte ingrediente, cum ar fi unt de arahide, cacao sau fulgi de cocos. Sau puteți amesteca diferite tipuri de fructe pentru a crea propriile combinații de arome.

Fiți creativi și bucurați-vă de aceste rețete simple și sănătoase de înghețată!

Suport clienti Luni - Vineri: 09:00 - 17:00

0749233449 contact@micostore.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!