Reteta mea de negresa este foarte simpla si sper sa va ajute si pe voi, sa le oferiti copiilor un desert realizat in casa, rapid si gustos.
Ingredientele nu sunt cantarite, probabil ca ar iesi ceva mai bun daca as cantari, dar prefer asa pentru rapiditate...
Reteta de negresa simpla, insiropata cu portocala
7 oua, 10 linguri de zahar, 1 cana de lapte, jumatate de cana de ulei, coaja de la o lamaie (netratata), 2 plicuri de zahar vanilat, 1 praf de copt, 1 borcan dulceata de gutui si la final am pus faina cat se se ingroase ...as zice ca a intrat cam jumatate de kg de faina
Cat timp prajitura a stat la cuptor am stors 3 portocale,am adaugat 2 linguri de zahar si un pahar mic cu apa, am incalzit pana s-a topit zaharul - iar cu acest sirop am insiropat prajitura.
Nu am facut nicio glazura pentru ca am zis ca e destul zahar, dar am pus nuci maruntite pe deasupra dupa ce am insiropat-o.
Tava are cam 15cm x 25cm.
Sa pregatesc compozitia dupa ce am strans toate ingredientele pe masa a durat cam 15 min + 30 min la cuptor, 180gr cu ventilatie, am testat cu un pai. Deci timpul total de pregatire pentru aceasta negresa este de 45 min, este simpla si rapida.
Pofta buna! Iar daca v-a placut mi-ar placea mult un feedback.
Ingredientele nu sunt cantarite, probabil ca ar iesi ceva mai bun daca as cantari, dar prefer asa pentru rapiditate...
Reteta de negresa simpla, insiropata cu portocala
7 oua, 10 linguri de zahar, 1 cana de lapte, jumatate de cana de ulei, coaja de la o lamaie (netratata), 2 plicuri de zahar vanilat, 1 praf de copt, 1 borcan dulceata de gutui si la final am pus faina cat se se ingroase ...as zice ca a intrat cam jumatate de kg de faina
Cat timp prajitura a stat la cuptor am stors 3 portocale,am adaugat 2 linguri de zahar si un pahar mic cu apa, am incalzit pana s-a topit zaharul - iar cu acest sirop am insiropat prajitura.
Nu am facut nicio glazura pentru ca am zis ca e destul zahar, dar am pus nuci maruntite pe deasupra dupa ce am insiropat-o.
Tava are cam 15cm x 25cm.
Sa pregatesc compozitia dupa ce am strans toate ingredientele pe masa a durat cam 15 min + 30 min la cuptor, 180gr cu ventilatie, am testat cu un pai. Deci timpul total de pregatire pentru aceasta negresa este de 45 min, este simpla si rapida.
Pofta buna! Iar daca v-a placut mi-ar placea mult un feedback.