Brioșe baby friendly cu banane și zmeură, fără zahăr.

Brioșe baby friendly cu banane și zmeură, fără zahăr.
De când am început diversificarea regulile casei au devenit extrem de tranșante: mâncarea trebuie să fie gustoasă și foarte ușor de făcut, ingredientele trebuie să fie simple și sănătoase, ustensilele de bucătărie și electrocasnicele trebuie să mă ajute cât mai mult.

Combinația de banane și zmeură este la mare căutare la noi acasă încă de la începutul diversificării.
Brioșele acestea sunt pufoase și aerate pentru că albușurile sunt bătute bine de tot cu mixerul, însă credeți-mă pe cuvânt: dacă nu aveți chef să scoateți mixerul la înaintare și nici să așteptați să bateți albușurile spumă, separat de gălbenușuri (vă înțeleg perfect!), folosiți strategia mea de working mom, adică amestecați toate ingredientele într-un castron mare, umpleți apoi cam două treimi din formele de brioșe și gata, case closed. 


Ingrediente brioșe baby friendly cu banane și zmeură, fără zahăr
(pentru 9 forme de brioșe obișnuite sau 6-8 forme de brioșe trandafir).

  • 100 g făină 
  • 2 banane foarte coapte.
  • 120 g zmeură proaspătă.
  • 4 ouă.
  • 25g unt topit
  • o linguriță de scorțișoară.
  • ½ pliculeț de praf de copt (asta doar dacă optați pentru metoda ”aruncăm totul într-un bol” pentru că nu aveți timp să bateți albușurile separat).


Preparare brioșe baby friendly cu banane și zmeură, fără zahăr

  • Bateți cele 4 albușuri până se fac spumă (eu folosesc un mixer de mână).
  • Adăugați gălbenușurile, unul câte unul, și mai mixați foarte puțin, cât să se încorporeze (5-10 secunde).
  • Cerneți făina deasupra amestecului de ouă, puțin câte puțin (alături de scorțișoară și de praful de copt, dacă folosiți), și amestecați cu ajutorul unei spatule, cu mișcări ample și domoale, de jos în sus.
  • Pasați cu furculița cele două banane și amestecați-le bine cu untul topit.
  • Adăugați amestecul de banane și unt peste amestecul de ouă și făină și amestecați, apoi turnați compoziția în forme de brioșe, umplând cam ⅔ din fiecare formă.
  • Adăugați zmeura, împingând-o nițel în compoziție – eu am pus câte 3-4 zmeurici în fiecare brioșă.
  • Coaceți brioșele la cuptor, la 180 de grade Celsius, căldură sus și jos, fără ventilație, timp de 35-40 minute.



Acest articol a fost creat in colaborare cu Catalina, jurnalist si blogger pe sunnysideup.ro, care a testat si creat aceste delicioase preparate in formele din silicon comercializate pe micostore.

Suport clienti Luni - Vineri: 09:00 - 17:00

0749233449 contact@micostore.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!