Durata de livrare: 24-48H
Ingrediente active intr-o capsula:
extract de ulei de oregano 120 mg,
extract de ulei de cimbru 80 mg,
extract de ulei de coaja de portocala 60 mg.
Pentru anumite afectiuni digestive, utilizarea temporara si tintita a unor preparate combinate pe baza de plante poate fi o alternativa excelenta.
Putem gasi in literatura de specialitate cazuri in care mai mult de 50% dintre pacienti au esuat in tratamentul medicamentos pentru disbioza bacteriana intestinala, dar in care un tratament pe baza de plante atent ales a avut succes.
In acest studiu concret, au fost combinate doua sau trei preparate complexe pe baza de plante: cercetatorii au concluzionat diplomaticca terapia complexa pe baza de plante a fost la fel de eficienta ca si tratamentul cu antibiotice conventionale (F).Totusi, a existat o diferenta semnificativa in rezultate (104 pacienti): rata de raspuns in ceea ce priveste normalizarea testului de respiratie cu hidrogen pentru pacientii cu afectiuni intestinale a fost de 46% pentru terapiile pe baza de plante si de 34% pentru rifaximina. In grupul tratat cu rifaximina (n = 67), 1 caz de anafilaxie, 2 de eruptie, 2 de diaree si 1 de infectie cu Clostridium difficile au fost descrise ca efecte adverse.
In grupul cu plante medicinale (n = 37), a existat un singur pacient cu diaree, ceea ce nu este semnificativ. Altfel spus, a existat o eficacitate usor mai buna si mai putine efecte adverse in grupul pe baza de plante.
Interesant in legatura cu acest studiu este ca oamenii au avut posibilitatea de a alege in ce grup sa fie (plante medicinale sau antibiotice conventionale). Se pare ca mult mai multi oameni au ales sa ia medicamente pentru problemele lor digestive, si nu este nimic in neregula cu asta.
Din punctul de vedere al unui expert, merita, de asemenea, sa parcurgem bibliografia acestui studiu clinic special, care ne poate invata multe despre disfunctiile digestive functionale dintr-o perspectiva integrativa (F). Cateva exemple de plante (uleiuri esentiale si/sau extracte din plante) analizate sau utilizate in cadrul studiului includ, dar nu se limiteaza la: cimbru, oregano, salvie, uleiuri esentiale de iarba de lamaie, arbore de ceai sau menta, precum si extracte de ghimbir, lemn dulce, galbenele etc.