Durata de livrare: 24-48H
Lactoferina este proteina care face atat de valoros colostrul. Dar colostrul mai contine si multi factori de crestere nedoriti (ex. IGF-1), proteine din lapte, lactoza si hormoni. In schimb, GAL Lactoferina plus nu contine toate acestea (respectiv, poate avea urme de proteine din lapte). Contine, in schimb, toate cele trei feluri de lactoferina care se regasesc in colostru, insa intr-o cantitate dominanta se regaseste cea mai valoroasa forma a sa, apo-lactoferina. Acest produs l-am dezvoltat impreuna cu echipa de specialisti de la Taplalkozas-Beallitas,„¢ (Ajustare Nutritionala).
Laptele matern este o ,€žinventie,€ extrem de speciala a naturii. Contine substante necesare formarii florei intestinale, respectiv dezvoltarii si stimularii functionarii sistemului imunitar, in timp ce furnizeaza si macro- si microelemente de nutritie. Fibrele hidrosolubile din laptele matern dezvolta flora intestinala si sistemul imunitar deopotriva, iar acest efect benefic il are si un alt produs al nostru, complexul de fibre GAL Flora. Laptele are, insa, si un alt component, extrem de esential , cu efect puternic antibacterian, antiviral si antifungic si care dizolva biofilmul, iar datorita acestei proprietati sprijina si flora intestinala, alaturandu-se actiunii fibrelor prebiotice selective din laptele matern. Acesta este lactoferina. In colostru se gaseste in cantitate extraordinar de mare (avand in vedere ca nou-nascutul are nevoie de cea mai mare protectie atunci cand intra in contact pentru prima data cu lumea de afara, pentru ca in sistemul digestiv atat de fragil sa nu se instaleze si sa nu se inmulteasca bacteriile daunatoare). Lactoferina are, de asemenea, trei tipuri ,€“ in functie de cantitatea de fier pe care o contine. Cel mai puternic efect il are asa-numita apo-lactoferina, care nu contine deloc fier, insa avem nevoie si de celelalte tipuri.
' In produsul nostru am utilizat un extract de lapte cu un continut de lactoferina aproape 100% pura (acest lucru este important, pentru ca astfel, continutul de proteine din lapte si lactoza este aproape zero) si datorita procedeului delicat toate cele trei tipuri de lactoferina se pastreaza in forma intacta, iar apo-lactoferina atat de valoroasa este prezenta in proportie mai mare. Le-am amestecat cu glicina si un strop de fibre de bambus micronizate, astfel ca nu se administreaza sub forma de capsule, ci are un gust placut si se dizolva in mod corespunzator in orice lichid. Alaturi de numeroasele sale efecte benefice, glicina asigura si un gust placut, dulce, acoperind gustul natural astringent al lactoferinei.
Daca rolul fibrelor din laptele matern este acela de a ajuta in primul rand flora intestinala, si sunt destinate consumului zilnic, caci amelioreaza flora intestinala cu fiecare zi ce trece, chiar timp de ani de zile, lactoferina prinde bine in primul rand in cazul infectiilor. Fibrele din lapte matern au o utilizare generala, in doze mici si pe termen lung, iar lactoferina merita luata mai mult in doze mari, in cure, si numai atunci cand este nevoie de ea (sigur ca ea este potrivita si pentru utilizare generala, in doze mici, dar pretul este piperat pentru consumul zilnic, si nici nu este sigur ca merita).
In timpul sarcinii, aproximativ 25% dintre femei sufera de deficit de fier. Aportul de fier dauneaza fatului, dar la fel de nociva este si lipsa fierului la mama. Din fericire, nu trebuie sa ne facem griji din cauza acestei dileme, daca mama sa ia sau sa nu ia fier in caz de deficit. Este mai bine sa nu o faca, din moment ce exista o metoda mai buna pentru rezolvarea deficitului de fier, care este mai eficienta si care mai este si fara riscuri. Unul dintre cele mai importante efecte ale lactoferinei este aceea ca impiedica bacteriile sau alti eventuali agenti patogeni sa acumuleze fierul necesar activitatii lor. Efectul antibacterian se datoreaza mai ales eliminarii fierului. Din acest motiv, adesea suplimentarea fierului nici nu este o idee buna, caci agentii patogeni, respectiv bacteriile intestinale negative au acces la mai mult fier.
Un studiu uman interventional efectuat in anul 2014 a confirmat faptul ca chiar si o doza mai mica de lactoferina creste mai eficient nivelul de fier din organism, decat administrarea fierului in sine. In plus, la femeile insarcinate care au participat la studiu si care au primit lactoferina, a scazut si valoarea IL-6, care semnaleaza o inflamatie, iar la cele care au luat fier, aceasta valoare a crescut. Dar ceea ce este mai important este ca femeile insarcinate care au primit lactoferina nu au suferit avorturi, iar la cele tratate cu fier au existat, din pacate, 5 cazuri de avort (156 de persoane au primit lactoferina, 139, fier).
Tinand cont de cele mai sus, lactoferina creste nivelul de fier fara a fi nevoie de suplimentare, ajutand in acelasi timp si la prevenirea efectelor negative ale fierului.