Ingrediente: concentrat de kombucha (apa, zahar, ceai negru, ciuperca kombucha) concentrat din visine (14%), aroma naturala de visine.
Din cauza procesului natural de fermentatie, in produsul concentrat pot sa apara uneori sedimente sau gaze, ceea ce este nu strica calitatea produsului.
Din 500ml concentrat se pot obtine 4.
5 l bautura kombucha.
Mod de preparare
Cum se prepara bautura Kombucha?
Cel mai bine este sa incepeti cu 2 litri.
Cand cultura dumneavoastra de Kombucha va creste destul de mare si dupa ce se va reproduce suficient, veti putea produce cantitati suficiente de ceai.
1.
Faceti ceai in mod obisnuit.
La 2 litri de apa fierbinte puneti 3 pliculete de ceai negru.
Lasati-l asa 15 - 30 minute.
2.
Strecurati ceaiul sau, dupa caz, scoateti pliculetele.
3.
Adaugati intre 6 si 8 linguri de zahar alb pentru cantitatea de 2 litri in ceaiul strecurat inainte ca acesta sa se raceasca.
Amestecati pana zaharul se dizolva in intregime.
4.
Lasati ceaiul sa se raceasca pana la 20 - 25 °C (pana atinge temperatura camerei).
Cultura moare daca este pusa intr-o solutie hranitoare fierbinte.
5.
Cand ceaiul a ajuns la temperatura camerei, turnati solutia intr-un vas de sticla, portelan sau ceramica, sau de otel inoxidabil de 3,5 litri.
Cel mai bun este un borcan de sticla.
Vasele de metal sau alte tipuri in afara celor din otel inoxidabil nu sunt bune si nu trebuie folosite niciodata, deoarece acizii care se formeaza pot reactiona cu metalul.
Trebuie sa evitati vasele facute din plastic.
6.
Daca preparati prima dv.
bautura Kombucha, adaugati lichidul la cei doi litri de ceai preparat cca.
0,5 litri din lichidul primit impreuna cu cultura.
Pentru urmatoarele culturi, pastrati deasemenea aceeasi cantitate de lichid de start.
7.
Puneti cultura vie de Kombucha in lichid.
8.
Acoperiti vasul in care fermenteaza cu o panza stransa, o hartie de filtru sau cu ceva asemanator (o panza subtire) pentru a tine departe insectele, praful, sporii plantelor sau alte substante poluante.
Legati-l cu un elastic de caucuic pentru a va asigura ca nu pot intra musculitele.
Panza trebuie sa fie destul de rara incat sa poata permite aerului sa circule si cultura sa poata respira, dar nu atat de rara incat micutele musculite sa poata intra sa-si depuna ouale.
9.
Fermentatia dureaza 8-12 zile, in functie de temperatura.
Cu cat temperatura este mai mare, cu atat fermentatia este mai rapida.
Perioada de 8-12 zile este data doar ca reper.
Cultura Kombucha necesita un loc linistit si cald si sub nicio forma nu trebuie mutata.
Temperatura ideala a mediului ambiant este de 21 - 27 °C.
Nu este necesara lumina.
Cultura se reproduce si in intuneric.
Cultura poate fi distrusa in cazul expunerii la lumina solara intensa.
O zona putin luminata este ideala.
Ceaiul Kombucha poate fi depozitat la frigider si poate fi consumat rece neafectand gatul in vreun fel.
pentru ca acest ceai contine antibiotic natural!
ATENTIE! Pentru a scoate ciuperca fara probleme se recomanda taierea partii superioare a recipientului in care primiti ciuperca!
Cum se prepara otetul de Kombucha?
Otetul este obtinut prin fermentarea bauturii minim 3 luni de zile.
Astfel, in functie de preferinta dumneavoastra, puteti sa il cumparati gata preparat de noi sau sa il preparati singuri acasa.
Vezi mai mult
Informatii conformitate produs