Tava din silicon pentru rulare, preparare foi prajituri pufoase.
Forma din silicon ideala pentru copt foi de prajituri (ex.: prajitura cu lamaie alba ca zapada) si rularea ruladelor atat dulci cat si cele din carne.
Ideala pentru realizarea produselor de patiserie, sushi, prajituri cu foi, rulouri, fondant sau diverse fursecuri si cornulete.
Avantajele acestei tavi din silicon pentru prajituri: este flexibila, antiadeziva, rezistenta, se curata foarte usor si nu retine mirosuri.
Nu este nevoie sa mai folositi hartia pergament, preparatele culinare nu se lipsesc de tava silicon pentru prajituri.
Este rezistenta atat la congelare cat si la coacerea preparatelor (de la -20°C pana la +220°C).
Dimensiuni: 36cm x 26cm x 0.8cm.
Material: silicon.
Sfaturi utile:
- inainte de prima utilizare, se spala in apa foarte fierbinte cu sapun, se usuca si apoi se gateste;
- a nu se aseza in mod direct pe foc;
- a se evita contactul cu obiecte ascutite;
- nu incalziti forma atunci cand aceasta este goala;
- formele / tavile din silicon nu pot fi folosite direct pe ochiul de aragaz, pe plita electrica;
- a nu se folosi cutite sau alte obiecte ascutite pentru a curata formele din silicon, pentru ca se taie usor;
- a nu se folosi la cuptorul cu microunde.
Avantaje:
- Pe langa aspectele legate de sanatate, nu necesita inlocuire, precum hartia de copt;
- Blaturile de tort, prajiturile sau biscuitii se scot mult mai usor din tavile de silicon decat din cele de metal;
- Nu este nevoie sa fie unse cu unt sau ulei, decat daca reteta cere in mod special acest lucru, iar preparatul contine o cantitate foarte mica de grasime;
- Se intampla rar sa arzi prajiturile in forme de silicon, doar daca uiti de ele in cuptor; in tavile de silicon, aluatul se coace uniform si fara sa se arda;
- Inainte de a scoate blaturile sau biscuitii, dupa ce s-au copt, se lasa formele sa se raceasca la temperatura camerei.