Stația de spălare Ambela oferă un venit pentru cei 6000 de mici întreprinzători care locuiesc în districtul Binitu Ambela, zona Guji. În noiembrie, fermierii încep cu recoltarea cireșelor coapte și livrarea lor la stația de spălare Ambela.
Acolo, loturile de cafea sunt spălate cu apă de râu, folosind o mașină Agard, aceștia nefolosind un remover pentru îndepărtarea mucilagiilor. Apoi, cafeaua este fermentată 36-48 de ore într-unul din cele 14 rezervoare de fermentare, completând aciditatea găsită. După aceea, cafeaua spălată se usucă pe paturile crescute timp de 10 zile, apoi se pune pe mesele de uscare timp de 21 de zile. În acest moment, sunt gata să fie livrate în orașul Yirgacheffe, unde ei continuă procesarea loturilor naturale.
După sezonul cafelei, micii întreprinzători plantează culturi precum porumb și banane, care susțin viața micilor întreprinzători atunci când cafeaua este în afara sezonului.